Maak een keuze

Ik ben een consument

Dealer login

Terug naar leenders.nl

DOORZOEK LEENDERS WEBSITE

KLIK ERGENS OF ( ESC ) OM TE SLUITEN

Leenders bibliotheek

Antwoorden op veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van het stoken van een Leenders houtkachel?

Het stoken van een Leenders houtkachel biedt diverse voordelen voor zowel comfort als duurzaamheid. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Efficiënte verwarming

Onze houtkachels zijn ontworpen om efficiënte warmte te genereren. Ze halen een hoog rendement uit de verbranding van hout, waardoor je huis snel en effectief wordt verwarmd.

Milieuvriendelijkheid

We hebben aandacht voor milieubewuste productie en ontwerp. Onze kachels voldoen aan strenge emissienormen en verbranden hout op een schone en efficiënte manier, wat de impact op het milieu minimaliseert.

Kostenbesparing

Het gebruik van een Leenders houtkachel kan helpen om de energierekening te verlagen, vooral in de wintermaanden. Hout is dan ook vaak een goedkopere brandstofbron dan elektriciteit of gas. Zeker wanneer je een efficiente houtkachel hebt waarbij je weinig hout nodig hebt om uw ruimte te verwarmen.

Gezelligheid en sfeer

Een knisperend haardvuur zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer in huis.

Onafhankelijkheid van stroomstoringen

In geval van stroomstoringen biedt een houtkachel een betrouwbare bron van warmte. Je hoeft niet meer bang te zijn om in de kou te komen te zitten.

Esthetische waarde

Leenders kachels worden gewaardeerd om hun esthetische aantrekkingskracht. Ze voegen karakter en stijl toe aan het interieur van je huis.

Gebruik van duurzaam brandhout

Door duurzaam geoogst hout te gebruiken, draag je bij aan de bevordering van duurzaam bosbeheer. Wanneer je een hoog rendement houtkachel hebt is het gebruik van hout als brandstof een hernieuwbaar en milieuvriendelijke oplossing.

Regelbare warmteafgifte

Met een houtkachel kun je de warmteafgifte regelen door de hoeveelheid brandstof en luchttoevoer aan te passen, zodat je de gewenste kamertemperatuur kunt handhaven.

Duurzaamheid en kwaliteit

We staan bekend om de duurzaamheid en kwaliteit van onze kachels. Deze kwaliteit zorgt ervoor dat je kachel lang meegaat en betrouwbaar is.

Kortom, het stoken van een Leenders houtkachel biedt niet alleen praktische voordelen, zoals efficiënte verwarming en kostenbesparing, maar verrijkt ook de sfeer in huis en draagt bij aan milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen. Het is een investering in zowel comfort als duurzaamheid.