Maak een keuze

Ik ben een consument

Dealer login

Terug naar leenders.nl

DOORZOEK LEENDERS WEBSITE

KLIK ERGENS OF ( ESC ) OM TE SLUITEN

Leenders bibliotheek

Antwoorden op veelgestelde vragen

Mijn Leenders kachel is kapot, is er een monteur die dit kan maken?

Ja, als uw Leenders kachel kapot is, is er in de meeste gevallen een monteur die de gebreken kan repareren. Neem in dit geval altijd contact op met uw dealer. Hier zijn de stappen die u kunt overwegen om uw kachel te laten repareren:

Bepaal eerst zelf de schade

Een kachel is een gebruiksvoorwerp en wordt vaak dagelijks onderworpen aan hoge temperaturen en harde voorwerpen zoals hout en een metalen pook. Een krasje of scheur is hierdoor vaak onvermijdelijk en maakt iedere kachel uniek. Mochten er andere gebreken zijn aan uw kachel controleer dit dan eerst en vraag uw dealer naar eventuele oorzaken van de gebreken.

Controleer de garantie

Bekijk of bespreek de garantievoorwaarden van uw dealer om te zien of reparaties voor het betreffende defect worden gedekt. Als dat het geval is, bespreek dit dan verder met uw dealer.

Als de garantie is verlopen of de reparatie niet onder de garantie valt, neem dan ook contact op met uw dealer. Zij geven u advies over de vervolgstappen, eventuele reserve onderdelen en/of het inplannen van een professionele monteur.

Planning en kosten

Bespreek de reparatiebehoeften, planning en verwachte kosten met de monteur voordat u de reparatie laat uitvoeren. Zorg ervoor dat u begrijpt wat er gerepareerd moet worden en welke onderdelen mogelijk nodig zijn.

Reparatie en onderhoud

Na de reparatie kan de monteur ook aanbevelingen doen voor regulier onderhoud om de levensduur en de prestaties van uw kachel te verlengen.

Het is belangrijk om alleen gecertificeerde en ervaren monteurs in te schakelen voor kachelreparaties, omdat onjuiste reparaties schade kunnen veroorzaken en de veiligheid in gevaar kunnen brengen. Contacteer ten alle tijden eerst uw dealer om ervoor te zorgen dat uw Leenders kachel correct wordt gerepareerd en weer veilig en efficiënt kan worden gebruikt.